Motivul volatilitatii crescute a bursei

8 februarie 2007

probabil ca cei care urmariti Bursa ati auzit de multe ori ca atunci cand broekrii sunt intrebati de ce exista o atat de mare volatilitate pe piata, ei raspund sec: penrtu ca piata e pe maxime. Posibil sa fie asta una dintre cauze, insa eu va spun un singur cuvant; ABERATII.
Adevarul adevarat e ca toate SSIF-urile le permit jucatorilor mari sa  cumpere actiuni fara sa aiba banii necesari, singura conditie fiind sa si vanda actiunile respective inainte de inchiderea sedintei de tranzactionare , pentru ca atunci se fac decontarile. Imaginati-va ca asta se intampla la nivel national, si ca acesti mari jucatori cumpara in lipsa actiunide cateva zeci de mii de euro de care trebe sa scape obligatoriu pana la 14.15. Astfel, tot timpul SIF-urile de exemplu, deschid in minus, dupa care isi revin in cateva minute. Asta datorita  faptului ca  la deschidere se ofera preturi foarte mici la cumparare, iara pana la urma cineva din  vanzare cedeaza.
Un alt motiv, mult mai bun care poate justifica  volatilitatea  de pe BVB este Bursa de la Sibiu, unde posesorii de contracte futures fac  hedging .  Asta inseamna ca joaca la doua capete, ceea ce le garanteaza un profit, indiferent de evolutia pretului actiunilor. Nice shit, isnt’it?
Bineinteles ca si aici exista rechinii care cumpara dimineata contracte pentru a le vinde in timpul sedintei la un pret mai bun.
Si uite asa se explica  volatilitatea pietei, si nicidecum prin aburelile pe care vi le servesc baietii de la RINGUL de pe the money channel.
See ya’ 
 

Tags:Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X